Experience

Remondis: interactieve educatie

Geen bedrijfsvideo maar een educatie scherm en lespakketten? Dat is (óók) letsAnders! Vanuit Remondis en de gemeente Purmerend kwam er de vraag voor een creatief concept voor een oud rioolgemaal gebouw. We kwamen met diverse creatieve ideeën waar uiteindelijk een interactief educatie scherm uit kwam en lespakketten voor 22 scholen in de buurt.

Meer lezen over deze case? Check dan het artikel van Weidevenner: klik hier

Achterhoeks Openluchtmuseum

Voor de vernieuwing van het Achterhoeks Openluchtmuseum hebben wij in samenwerking met Experience Agency DST en Expertise een interactieve film gemaakt; de mindsetshow (ofwel het objecttheater). De show vertelt het verhaal van Erve Kots, de oprichters Bernard en Gerard Weenink en het Achterhoekse boerenleven van toen en de oorsprong van de Achterhoekse cultuur en mentaliteit van nu. Een samenspel van creatieve video, 3D-animatie, eigen gecomponeerde muziek en veel technisch meedenken resulteerde in een geweldige beleving bij het betreden van het vernieuwde openluchtmuseum. Naast de mindsetshow hebben wij ook de complete audio-tour verzorgd.

Van dit proces hebben wij een behind the scenes video gemaakt, om zo een inkijk te geven van dit project. De volledige mindsetshow en audiotour is te bewonderen in het Achterhoeks Openluchtmuseum.

Brouwhoes Bier Experience


De Brouwhoes Bier Experience is een unieke ontdekkingsreis waarin je met interactieve uitdagingen alles te weten komt over de brouwerij, het bier en de geschiedenis. Wij bedachten en ontwikkelden in samenwerking met Fiascode alle interactieve onderdelen voor de experience. Acht video’s die informatie geven over het bierbrouwproces, muziek en geluidseffecten, een interactieve speelfilm, lasergames, een promovideo, fotohoekje en een bierbrouwspel. Alle onderdelen in de experience zijn aan elkaar gekoppeld door middel van een speciaal ontworpen, integraal puntensysteem waardoor deelnemers ter plekke tegen elkaar kunnen strijden. Door bij de verschillende onderdelen van de experience in te checken met een gepersonaliseerde bieropener, houdt het systeem alle punten bij. Op de website van de Brouwhoes Bier Experience is een leaderboard te zien met de namen van alle topscorers.