INTERACTIEVE EDUCATIE

Remondis

GELEVERDE DIENSTEN: concept, video

Een duik in de creatie

1: Wat is de vraag vanuit de klant?
2: Wat is het concept?
3: Waarom is er voor die uitwerking gekozen?
4: Wat is het effect van het geleverde product?

1.

WAT IS DE VRAAG VANUIT DE KLANT?

In Purmerend bevindt zich een gemaal bolwerk, echter dateert hij uit 1933 en was toe aan renovatie en vernieuwing. Maar hoe dan? Het gebouw moest meer worden dan enkel een gemaal, meer uitstraling en meer functies. Daarmee klopten Remondis en de gemeente Purmerend bij ons aan. 

2.

WAT IS HET CONCEPT?

We zijn direct aan de slag gegaan met het verzinnen van meerdere concepten. Het uitgewerkte concept bestond uit een interactief scherm, dat in een raam van het gebouw zit. Via dit raam kun je niet alleen bij het interactieve scherm, maar kun je ook de pompen bekijken. Op het interactieve scherm kun je lezen over hoe het riool werkt, met weetjes en een quiz. Er zijn personages ontwikkeld van wc-rolletjes om het jongere publiek aan te spreken. Voor basisscholen in de buurt zijn er lespakketten in elkaar gezet met dezelfde personages en nog meer weetjes, quizjes en knutselopdrachten.

3.

WAAROM IS ER VOOR DIE UITWERKING GEKOZEN?

De gemeente Purmerend wilde graag een opvallend en educatief concept. Het concept dat uiteindelijk is uitgewerkt komen alle belangrijke aspecten naar boven. Tevens doet het concept ook geen afbreuk aan dat wat er omheen zit, maar zit er juist in verwerkt. Het lespakket wordt verspreid in de omgeving en dekt de complete lading van het rioolgemaal. Zo wordt het geheel nog lang in gebruik genomen. 

4.

WAT IS HET EFFECT VAN HET GELEVERDE PRODUCT?

De buitenkant is gerenoveerd en de binnenkant is vernieuwd zodat dit weer een hele poos mee kan. Het scherm en het nieuwe gebouw zijn onthuld samen met de wethouder en een basisschoolklas, hierdoor is hij gelijk in gebruik genomen. Ook wordt het lespakket ingezet op 22 basisscholen in de buurt.